12/17/2009

salam kemerdekaan

rindu benar pada blog kelas...

Baru saja smlm kita berpisah,rasa rindu da mula bertapak di hati ini..

tak sangka,pejam celik pejam celik,da 5 thn kita di shams..sekejap sj waktu berlalu kita sekarang da bergelar lepasan spm.. Dah tak lagi bergelar pelajar.. dah takde lagi perkataan kembali ke sekolah..huhu.. Da takde lg uniform sekolah, peraturan sekolah,guru2 dan yg paling sukar dilupakan, kamu semua,sahabatku.. Sy rindu kalian..sy rindu smua saat yg telah kita habiskan bersama sepanjang tahun ini.. Sy rindukan bekwoh selasa.. Sy rindukan illegal kitchen..sy rindukan kelas 5a2.. Sy rindu akan keceriaan,senyuman,gelak ketawa,gurau senda,nasihat dan tazkirah serta kemesraan hubungan persahabatan kita..

Tiada ucapan yg mampu meluahkan rasa hati sy..hanya tulisan yg cakar aym ni,hihi,da ngarut ni, jd saksi kerinduan sy kpd shmas..semoga keakraban kita akan terus berkekalan hingga akhir hayat..

Sy syg kamu semua!!

10 comments:

khushairi said...

salam perpisahan juga buat semua....
harap di halal segala perbuatan yg pernah kucer lakukan...cuti 3 bulan ni jgn duk sje jer erk....
wat lar keje yg berfaedah....
malaysia 1-0 vietnam...
adios Malaysia...
salam 1 malaysia

zaquan adha said...

yesshhhh!!!malaysia mng gossshh!!!

unexpected said...

haha.. tak sangka menang..tahniah! tahniah!bangga jd rakyat mlysia.

n_n said...

salam~
terkenang daku kenangan bekwoh selasa,
lawatan ke rumah cikgu-cikgi yang dapat baby baru kecuali cg rokiah..kui3..sbb diadakn masa cuti..
n masa tahir bg tazkirah..perbincangan kelas utk every single decision taken(w'pun kadang2 saya malas nk join, but i'm still follow up till the final point)and..lepak2 lepas exm trial(sbb cg kadang2 je ada)..bincang2 dgn kwn2 masa exm kat dapur smpai lambat keluar (w'pun ustaz zaidi suruh keluar) n forwrding spottted Q..and ketawa dgn ainun bila dgr lawak cg rahimah n ustaz zaidi(and sometimes bila x lawak pun ainun ketawa, bila ditny, "x thu r. saya pun x thu bkpe sy ketawa")then..ngumpat ke budak laki kadeng2(hehe..sori)n mangsanya ialah ..sorry to say..Wan Hisham(kita ngumpat semua yg baik2 tntg hisham)..ala..budak genius katakan.. lps tu cari barang2 yang hilang dlm store sbb it is a kind of temporary habit for us to leave in all the stuffs and thingys in the store especially when the exm is just round the corner and kitaorg x nk kena perli d cg AZ,"ni bakpe x kemas lg??..exam doh kan esok..ni..buku2..tafsir2..buat balik belake " sehingga the store ends up jd sarang kucing beranak..haha.. (we need cleaners, pleeeease!!) n..minum air yang diisi dlm filter bila run out of water(credit to hafidzu)..i miss the part when we,(ala2 itik pulang ptg, stepping down the stairs going to the lab mgharungi kmuncup stinggi lutut(kalu masa fizik, sokmo2 kena dgr sir noormi belebel ke budak laki sbb sokmo2 lmbat.. n masa bio, kitaorg suka sentuh n tgk benda2 pelik dlm tu..almaklum..sains tulen pnya student..time utk chemy..bersedia jelah dgn burette and pipette and potssium manganate..blablabla..mcm mana nk tgk xperimen chemy brjaya ke x???..tggu je budak laki kena comments di cg rokiah bila xperiment tetiba meletup..haish..)..TO the person who lead the class very well and simply cover the imperfections of the class with her classy jokes and all the hustle bustle of the class, dia cuma akan kata"nakal anak2 ummi".. credit to UMMI (izzan athirah azemi)...and ABI(taufiq zainal) eventhough till now, i have no doubt, he knows nothing bout the title awarded to him..
our friendship will remain as pillar of my strength 4ever insyaALLAH..
to all my dearly loved friends till death takes us apart, thank you 4 being part of my memory..

HeRsH3y aQLieSa said...

nik... saya menangis bcer komen awk.. sob...sob...kelas yg terbaek pernah ana duduki...tak sangka, kelas 5a2 berjaya menjadi kelas terbest spnjang hayat menewaskan kelas 3a3 dalam hidup ana..sampai bila2 akn terkenang seme2 tuh... kalau lah ada video tentang kisah kita semua,ana akan tengok setiap kenangan kita tuh tanpa jemu.. uwaa.uwaaa.uwaaa.

first2 masa daftar, tahu cg wahidah guru kelas, hati menjerit ke-hepi-an.. mmg dlm hati mintak2 cikgu wahidah atau cg khatijah..uhuuu~ dan alhamdulillah, tahun ni jugak dapat ketua kelas dan penolong yang paling best dlm hidup (eheemm..nak pizzaaa) bodek..bodek..ahaaaa,, tipu arh kalau kata tak ada yg menyakitkan hati, tapi ke-gila-an mereka yang sangat ketara itu yg paling besh..topek ka,izzan ka,dua-dua memang terbaik~ topekk mmg ayah kedua dlm hidup ana (biar beliau tak ngaku ana ni anak dia pong).. izzan pong.. i likke them so much~

banyak sangat kenangan bersama,,uhuuu~ nik buat ana teringat balik semua itu..uhh.. rindu sgt2,.kadang2 rindu kat 'lembu' ana tuh.teringat saat2 kami gaduh pasal kegemukan.. uhhh,dan org len pula terkesot dengan perbalahan kami,.dan dia memanggil ana 'kambing'.. haaa3..nik,nik.. tak lupa kenangan dimarahi ustak zaidi..hu2,.gara-gara buat report phy tgah ustak ngajar..hermm~ tapi yg unfairnya, tyme tuh ramai yg buat, tapi nak buat camne,daa ustak pay attention sgt kat ana,so, ana laaa yg terkena.. tapi kata sha."awk kena blajar dengan farahana,dia kalau cg ngajar mmg buat kerja lain,tapi cg mmg takperasan"..uhuhuuu~ errm..banyak nya kenangan..~ rindu dan rindu..

HeRsH3y aQLieSa said...

Terkenang sebuah memori lalu
Kisah persahabatan kita bersama
Di dalam satu pengajian
Menuntut ilmu dan pengalaman
Mengingatkanku pengorbananmu
Terpahat padu di kalbuku

Bersama rakan taulan dan guru
Tawa riangmu menghiburkan hatiku
Indahnya suasana ketika itu
Terjalin ukhuwah sejati

Nasihatmu sungguh bermakna bagiku
Mengenalkanku erti kehidupan
Susah payah kita hadapi bersama
Itulah asam garam dalam kehidupan

Ya Tuhanku tabahkan hatinya
Kuatkan semangatnya untuk menghadapi hidup
Limpahkanlah maghfirah dan kasih sayang-Mu
Agar hidupnya sejahtera di dunia akhirat

aisyah samsudin said...

oloh...pnjgnye komen nik ngan akhlisah...x trdaya rsenye nk bce...tp sy gagahkn jg mata sy ni bace smpai abih..huhu

n_n said...

@ mek klisah
untuk kambing berhias (bukan janda berhias ey)kenang daku ketika memagut rumput yep~

@ naisyah raddin
kalu mata awk bengkak sbb baca post comment ni x pe..tp jgn kasi abg awk baca dah le..kkg bengkak mata, susah pulok saya..x pasal2..x jd pulok plan 26/12 ni..kui3

cheesecakelover said...

miss the school so much,

memulakan pagi dengan beratur depan kelas sambil sama-sama baca Asma al-Husna...

lepas tu akan dgr meerul ckp (utk hari selasa shj): u may enter ur class now and proceed to open the holy al-Quran al-karim.. -lebih kurg mcm tu lah bunyinya-

duduk dalam kelas dan kita akan dengar suara syahdu dasuki mengalunkan ayat-ayat al-Quran. mmhh... tenangnya setiap pagi yg kita mulakan

habis je sesi bacaan al-Quran pagi tu maka kita pun akan ditazkirahkan oleh KP SHAMS, tahir.. dengan mendehemkan suaranya sekali-sekali... dan bila dgr je bunyi tu satu kelas akan ketawa

cikgu pun masuk dan mulalah kita belajar dan mensiapkan diri utk hadapi spm...

~cg rahimah akan siap dgn tariannya yg memang akan buat kita tergelak. bestnya belajar mathmod!

~tc mahsuri akan sentiasa ingatkan kita : ingat utk masa depan... haa.. tahir, bila-bila nak jumpa ust maliki (jgn mrh tahir). satu gelas akan gelak dan mawaddah pun...

~masa fzk pulak cg noormi akan masuk dgn penuh gaya. kita akan tekun tengok modul fizik tu sambil kdg-kdg tergelak dgr lawak cg noormi. x rindu ke saat-saat tu..?

~time ust zaidi pulak paling dinanti-nantikan...
hahaha... cerita lawak yg mmg kita x berhenti ketawa. "please open the textbook page...". bila pulak nak dengar ust zaidi bercerita..

~dan tc wahidah, tc rokiah, ust nazri, ustzh madziah, x lupa cg lah, cg zahidah, cg zurifah dan sir nasa...

~sesunguhnya segala jasa dan budi cg2 akan kami kenang dalam doa kami...

sekarang dah x de semua tu, kita bukan lagi ada title pelajar sekolah...

rindunya pada semua tu.. rindu pada cg2, rindu bekwoh selasa dan rindu pada senda gurau dan gelak ketawa kita bersama.

we've known each other even not for so long,
became friends by choice,
still friends by decision,
when 5a2 say FRIENDS FOREVER,
that's absolutely a lifetime PROMISE>>>>!!!!!

masihkah kau ingat...:

-what's the best nation?
=determination

-what's the biggest ship?
=friendship

-what's goin' to work?
=teamwork

.:: what do all of these up to? ::.
=5A2

MAY OUR FRIENDSHIP LAST FOREVER...

ana said...

gosh, what a beautifull moment!!

sha, bkper wat ayt sedih gini??dop tdo doh sy smpai ke pg nangis...huhuhu...

sori lar kwn2,sy takde ms nk update blog..

insyaALLAH,masuk tahun baru sy akn free..hahha..pastu sy akn update..ok,miz u guys!

Post a Comment

 

iLLeGaL KiTcHeN © 2008. Design By: SkinCorner