1/09/2010

BOSAN??jangan tiru aksi ini!

Kenapa semua ni berlaku??adakah kerana semua ex-illegal kitchen telah bersara??knape takde sambutan??sy fedup menulis kalo korang tak respon.....

memandangkan ramai drp kwn2 yg merungut bosan(padahal cuti baru je,tak sampai sebulan lagi),sy ada menukilkan beberapa idea,yg mebi,mmmm,korang pandai2 lar pikir sendiri...
1)melawat shams 3 kali sehari
aktiviti ini menunjukkan anda sgt sygkan shams,tak mampu berenggang walau sesaat(konon lar,time sekolah dulu,kerja memonteng,dia la hero)..aktiviti ini akan membuatkan anda dikagumi oleh junior"ooohh,lihat itu,senior kita yg sygkan shams" selain turut menjadi bahan bualan tetap para guru "eyh tu kan si polan...bagus betol budak tu..selalu jenguk kita kat sini".... mmg korang akn mengecapi kepopularan yg terhebat,lg popular dikomparekan dr karam singh walia..serius...tp,tolong JANGAN lakukannya,krn mereka yg di sekolah akn menjadi sgt muak dgn wajah korang yg tak lah sehensem karam singh walia, dan mungkin akn melabel korang sbg 'wayar dah tercabut'
2)membuat pemalsuan kad pengenalan
kerja gila ini dibuat semata-mata supaya korang dpt back to school bersama-sama adik korang.. so korang pun ubah bday korang pd thn 1997...pastu,buat2 muka innocent,suci,nerd etc etc dan berjaya masuk kls f1....eyyhh,tolonglah...korang dah nak masuk 18..dah tua...sedarlah sikit kan.. yg ni pun tolonglah jgn buat eventhough korang desperate sgt tgk adik korang pakai pakaian seragam baru ke sekolah,kerana korang akn menjadi extra brilliant dlm kls tuh mengalahkan prestasi razlinan n tarmizi...kesian lar kat dorang kan...
3)tlg ganti cg yg amik mc,cuti sakit,etc etc
wow,korang mmg sgt syg kan sekolah,rindukan cg2,dan mungkin ada niat nk merasa duduk di tampuk para guru...tp mungkin korang akan bernasib baik kerana mungkin korang dpt merasa duduk di kerusi pk atau lg best pengetua yg mungkin ketika itu cuti sakit..idea korang untuk menghilangkan kebosanan ini akan meningkatkan prestasi sekolah sbb semua masa kosong cg2 yg mc ni akan diambil alih oleh korang,so no more ponteng for hidu bau toilet..mungkin dalam masa sebulan,korang akn menerima anugerah guru cemerlang shams,mengalahkan cg noormi seterusnya menimbulkan rasa jeles ustazah che hamidah n cg ida krn kredibiliti anda...namun mungkin sebaliknya,korang akn berjaya mendaftarkan diri dlm kelab tanjung rambutan fc lebih awl dr majlis penganugerahan award cemerlang tu...
4)berpura-pura jd cg praktikal
berpura-pura jd cg praktikal adalah idea yg baik kpd korang yg memiliki wajah mature(yg over)..korang berpura-pura jd lepasan upsi dan dtg ke shams sbg cg praktikal atau cg ganti kpd cg2 yg cuti bersalin..lama jugak tempoh jawatan tu...so mmg korang takkan ada istilah bosan.. ooohhhh,ini sgt best,sbb korang scr tak langsung akn terlibat dlm mesyuarat2 sekolah, dan membincangkan itu ini untuk kepentingan sekolah...waaa,bestt...selain tu,korang dpt belajar balik apa segala yg korang bakal ajr student2 korang cthnya add math sal differentiation atau nahu atau balaghah....tp sygnya,korang sdr tak yg korang sdg menggantikan tmpt cg lah n ustaz nazri yg sah2 tak pernah bersalin...heran kan??!
5)berpura-pura jadi chef baru untuk kafe haji mokhtar
oooohhhh,idea ni sgt bagus!!i really look foward kat sesiapa yg teringin cari part time job kat kantin sekolah sendiri...ini kerana,korang akan menyumbang jasa yg paling besar dlm proses tumbesaran pelajar shams,yg rata2nya hampir terbantut krn kurangnya nutritious dlm mknn kat kafe tersebut...dgn kehadiran korang sbg chef baru, korang akn memberi sinar baru dlm industri mknn shams,selain akn membawa keuntunggan kpd tokey kantin.....tp sygnya,hasrat murni korang tak tercapai krn pada ketika korang baru saja menghulurkan resume anda, korang akan mendapat layangan kawah2,periuk2 dan kuali2 besar kantin,kerana, saper lar nk laburkan duit nk byr gaji korang,selain korang akn dileteri mengenai harga2 barang yg naik...bla bla..try me...sy da msk ngan harga mee kuning yg selalu meningkat(itu saja ke modalnya)
6)berpura-pura jadi tukang sapu
part time job ini sgt bagus kerana selain menunjukkan anda pencinta sekolah anda juga akn dikenali oleh karam singh walia dan penonton tv3 kerana anda adalah pencinta alam yg sanggup mengabadikan waktu lps spm anda sbg tukang sapu di sekolah sendiri....anda juga bakal meringankan beban makcik2 tukang sapu yg dulu selalu menjaga kebersihan kaki lima blok f5( yg menunjukkan f5 sgt mls mengemas kelas masing2 walaupun da besar panjang)...tp mungkin jugak korang akan menerima anugerah penyapu dan menjadi lebih popular drp semkontroversi yang menghimpit para menteri seketika dahulu..
7)jadi guard tambahan
ini bagus untuk mengelakkan pecah masuk ke bilik guru dan koperasi shams..kejadian buruk ini berulang kali berlaku,dan korang sbg new guard yg brilliant(sbb br je tamatkan spm korang dan masih memiliki tenaga) mungkin dapat menghalang drp berulangnya kejadian ini sehingga menimbulkan trauma dlm kalangan guru2 kita(masih terngiang-ngiang rugutan cg rahimah).. serius,kehadiran korang yg telah menyelamatkan sekolah dr sebarang bahaya akan menyebabkan korang akan naik pangkat dan akan layak menjaga swiss bank suatu masa nanti..
8)jadi pembantu makmal Chemistry
sering kita mendengar rungutan kita sendiri,kenapa kita tak buat eksperimen ni,sayang betul.... dan jawapannya,krn pembantu makmal kurang...jd jwtn kosong ini mungkin terbuka kpd wan hisyam je...haha...sbb dia je yg hafal segala macam formula,salts itu,acid ini,charge2 itu ini etc etc...dgn pengisian jwtn ini,pljr2 junior,akn menerima garis panduan yg lagi khusus untuk menjalankan eksperimen2 dgn guidance oleh wan hisyam...haha...dan ini mungkin akn meningkatkan prestasi students kita dlm chemist...lalala
p/s:sy makin kuat merapu,kan?...hadoiii.....sy bercita2 nk mengisi borang pengawas toilet shams seterusnya menjalankan eksperimen kenapa shamsians kuat melepak di toilet...ada tak dgr2 jwtn kosong?

9 comments:

atin_Nabila said...

mirah, jgn sdeyh..im here.sy lom retired lg..ahahah~
urm, tingin nk tera hk no.5 tuh..
sbb my bro kate kantin koh0 lawo lening..
mknn pon sdap2 lake..
haish,jeles tol la..

ana said...

seriyes atin...stil hj mokhtar in charge ker?
betol ke ni??suatu keajaiban!

anyway,thanx atin for da respon...tak mati smgt sy untuk terus berceloteh

HeRsH3y aQLieSa said...

ermmm....
bile kita kuar,
makann bru sedak..
adeehhh..
huh..;D

erm...kalau saya,
saya plih......
mirah!!!
xde dlm pilihan aar
saya nak------>> pura2 jadik pengetua..:p
amcam.,.? hek2~

Anonymous said...

boleh, tp beli lu s*** t*****...

so baru boleh...

wawa

lawak

atin_Nabila said...

s*** t*****>>wat's dis??!!

erm,my bro kate dh tuko tender baru..
kantin pon koh0 comey lening..
'fuhh,mcm hotel 5star!!',said my bro..
xtaw la kalu2 ye saje nak wak jeles ke syer..
Nme pokcik kantin taon lepah tuh hj mokhtar?.
mmm,baru ambe taw..

cik lisa nk jadik pengetua?.
xsaboh2..ahahahah~

HeRsH3y aQLieSa said...

kah3~
xbek ngguh ar anonymous tuh..
berdoser pelik..ahhaaahaa...:D
adeeehhhhhh~
lawak2..=D

erm...fatin,
bru thu ke nme beliau tuh hj mokhtar..?
saya thu lame doh..
erk, bukan beliau ker yg potong harga nasik awk aetuh..
waw!!! 'banyak' pelik harga yg dipotong itu..
hehehehe ^_^

nape dop saboh..?
ke sbb saya xde s*** t*****..?
kuang3~ ampunnnn..

tuan tanah said...

waaa,terok tol anonymous,,,cam ayt lisa dlu ms jamuan f5 dulu jah...hahaha

u dun have it enough,sbb tu tak dpt jd pengetua..

redha jo ah...

sy ad jwtn kosong kat awt,

pengukur jln sekitar sekolah

kan awk suka jln ke sana ke mari

haha

tuan tanah said...

bagus lar da tukar tender,takdelah kesian sgt kat budak2 sekolah tu...

tp harapnya takdelah jd hangat2 taik aym,kan awl2 msk mangat,harga muroh,seme bersih, tp semuanya hanya propa kosong...

hopefully..

tahniah kpd pengurusan shams krn bertindak segera seterusnya menukarkan tender kantin yang baru..tahniah!

AhMad_AyiN said...

ayin dah comment~

Post a Comment

 

iLLeGaL KiTcHeN © 2008. Design By: SkinCorner